Αθανάσιος Καραγιάννης

Πλαστικός χειρουργός

ΩΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πλαστική χειρουργική αυτιών

Ενδείξεις:

Τα αφεστώτα ώτα ( πεταχτά αυτιά ) είναι μία δυσμορφία του πτερυγίου του ωτός και είναι μία κατάσταση που προκαλεί συνήθως ειρωνικά σχόλια από το περιβάλλον. Αυτό είναι πιο φανερό στα παιδιά μόλις ξεκινήσουν το σχολείο όπου γίνονται ο περίγελως των συμμαθητών τους.

Η προτιμώμενη ηλικία στην οποία πρέπει να γίνεται αυτή η επέμβαση είναι πριν πάει το παιδί στο σχολείο του. Γίνεται όμως και στους ενήλικες σε οποιαδήποτε ηλικία το αποφασίσει ο ενδιαφερόμενος.

Μέθοδος:

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για τη διορθωτική αυτή επέμβαση που αφορούν την αναδίπλωση του χόνδρου του πτερυγίου και την καθήλωσή του στην απονεύρωση της μαστοειδούς απόφυσης. Στα μικρά παιδιά γίνεται με μέθη ή γενική νάρκωση λόγω του ότι δεν συνεργάζονται. Σε μεγαλύτερη ηλικία και στους ενήλικες γίνεται με τοπική αναισθησία. Η τομή γίνεται πίσω από το αυτί και τοποθετείται ελαστικός επίδεσμος για την αποφυγή αιματώματος.

Μετεγχειρητική πορεία:

Εμφανίζεται ένας ήπιος πόνος σαν κάψιμο ο οποίος αντιμετωπίζεται με κοινά αναλγητικά. Η πρώτη αλλαγή γίνεται στις 3 ημέρες και ο επίδεσμος πιο ελαφρύς ( μία κορδέλα με velcron ) ο οποίος και θα παραμείνει επί 3 εβδομάδες τουλάχιστον και κατόπιν θα φοριέται το βράδυ κατά την κατάκλιση.

Αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα στα αφεστώτα ώτα είναι εντυπωσιακά γιατί αλλάζει όλη η «ιλαρή» εμφάνιση του προσώπου. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και τα αυτιά δεν ξαναγυρνούν στην προηγούμενή τους θέση.

 

 


κάλεσε τώρα!

 

 

 

 

Design by