Αθανάσιος Καραγιάννης

Πλαστικός χειρουργός

ΜΕΙΩΣΗ ΜΑΣΤΩΝ

Τί είναι:

Οι μαστοί της γυναίκας αυξάνονται σε μέγεθος κατά την εφηβεία.

Πολλές φορές όμως ο μαστός είναι υπερβολικά μεγάλος προκαλώντας πολλά δευτερεύοντα προβλήματα σε μια γυναίκα όπως: πόνο στον αυχένα και στα μπράτσα, κύρτωση της σπονδυλικής στήλης, μυκητιάσεις στην υπομάστιο πτυχή ακόμα και δύσπνοια κατά την κατάκλιση και περιορισμό των δραστηριοτήτων της για να μην αναφέρουμε και την εμφάνιση και τα ψυχολογικά προβλήματα.

Ενδείξεις:

Η μειωτική των μαστών μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε ηλικία μετά τα 18 χρόνια και εφόσον συνοδεύεται και με χαλάρωση, μπορεί να συνδυαστεί και με ανόρθωση μαστών.

Χειρουργική τεχνική:

Γίνεται με γενική νάρκωση σε ειδική κλινική. Η τομή είναι του ανεστραμμένου ‘Τ’ και τοποθετείται υποχρεωτικά παροχέτευση. Γίνεται πιεστική επίδεση.

Μετεγχειρητικά:

Απαιτείται παραμονή στην κλινική για μία ημέρα. Σε δύο μέρες αφαιρούνται οι παροχετεύσεις. Ο πόνος είναι ήπιος και αντιμετωπίζεται με κοινά παυσίπονα. Θα πρέπει να φοράτε ειδικό σουτιέν (αθλητικό) για ένα μήνα (24 ώρες το 24ωρο) και να αποφεύγετε βαριές εργασίες, καθώς και την έντονη γυμναστική για 20 ημέρες.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 8-10 ημέρες. Όμως να γνωρίζετε πως οι ουλές είναι μόνιμες (θα κρύβονται από το σουτιέν ή το μαγιό).

 

 


κάλεσε τώρα!

 

 

 

 

Design by