Αθανάσιος Καραγιάννης

Πλαστικός χειρουργός

ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Τι είναι:

Με την πάροδο των χρόνων λόγω της έκθεσης στον ήλιο, της βαρύτητας, του στρες και άλλων παραγόντων το δέρμα του προσώπου αλλάζει.

Εμφανίζονται βαθιές ρυτίδες μεταξύ ματιών και στόματος, η γραμμή της γνάθου και ο λαιμός χαλαρώνουν και ‘κρέμονται’ δίνοντας μια κουρασμένη όψη στο πρόσωπο.

Το λίφτινγκ είναι η επέμβαση που έχει σαν στόχο την επανατοποθέτηση των αισθητικών μονάδων του προσώπου στην πρότερη θέση τους και έτσι να αναστρέψει αυτή τη διαδικασία.

Ενδείξεις:

Γίνεται σε άτομα (γυναίκες και άντρες) άνω των 40 ετών (καλύτερη ηλικία 45 – 50 ετών), όπου υπάρχει χαλάρωση, αλλά το δέρμα διατηρεί την ελαστικότητά του.
Χειρουργική Τεχνική: Γίνεται σε ειδική κλινική με γενική νάρκωση. Η τομή ξεκινά από τον κρόταφο και γυρίζει γύρω από το αυτί. Λεπτομέρειες της τεχνικής διαφέρουν ανάλογα με την περίπτωση και συζητούνται από πριν με τον πλαστικό χειρουργό.

Μετεγχειρητικά:

Απαιτείται μια ημέρα παραμονής στην κλινική. Σε 3 ημέρες αφαιρούνται μικρές παροχετεύσεις που έχουν τοποθετηθεί στην επέμβαση, καθώς και η ελαστική πιεστική επίδεση που υπάρχει. Στη συνέχεια τοποθετείται ειδική ελαστική μάσκα την οποία ο ασθενής φορά για 8-10 ημέρες και κατόπιν το βράδυ για 1 μήνα. Επάνοδος στις δραστηριότητες σε 10 ημέρες. Τα σημάδια είναι αμυδρά και δεν φαίνονται. Τα οιδήματα και οι μελανιές υποχωρούν σταδιακά σε 10 ημέρες. Οριστικό αποτέλεσμα θα δούμε σε 2-3 μήνες.

 

 


κάλεσε τώρα!

 

 

 

 

Design by