Αθανάσιος Καραγιάννης

Πλαστικός χειρουργός

Ανόρθωση μαστών

Αιτίες:

Με την πάροδο του χρόνου το στήθος παρουσιάζει μια "χαλάρωση" μία πτώση όπως λέμε.

Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως οι αυξομειώσεις του βάρους, οι εγκυμοσύνες και γενικότερα οι αλλοιώσεις της ποιότητας του δέρματος (απώλεια της ελαστικότητάς του).

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το στήθος να χάσει το κωνικό σχήμα του και να γίνει πλαδαρό και επίπεδο.

Ενδείξεις:

Όλες οι γυναίκες μπορούν να υποβληθούν στην επέμβαση της ανόρθωσης σε οποιαδήποτε ηλικία. Καλό είναι να έχετε τελειώσει με τις εγκυμοσύνες, αν και η ανόρθωση δεν επηρεάζει το θηλασμό. Πολλές φορές η ανόρθωση συνδιάζεται με τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης για καλύτερο αποτέλεσμα.

Η Επέμβαση:

Γίνεται σε ειδική κλινική με γενική αναισθησία. Η τομή είναι το γνωστό ανάστροφο ‘Τ’(τοποθετείτε παροχέτευση). Γενικά η επέμβαση καθορίζεται ανάλογα με το βαθμό πτώσης του στήθους.

Μετεγχειρητικά:

Η παραμονή στην κλινική είναι μία ημέρα συνήθως (εξαρτάται από το είδος της επέμβασης που έχει επιλεγεί). Η παροχέτευση αφαιρείται σε 2-3 ημέρες. Μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας σε 3-4 ημέρες. Θα χρειασθεί να αποφύγετε την άρση βαρών για 30 ημέρες και θα πρέπει να φοράτε ειδικό σουτιέν για 4 εβδομάδες. Ο πόνος της επέμβασης είναι ήπιος και ελέγχεται εύκολα με συνηθισμένα παυσίπονα από το στόμα.

 

 

 


κάλεσε τώρα!

 

 

 

 

Design by